Det er ingenting i Bibelen som antyder at sex skal være begrensa til senga, soverommet og kvelden. Misjonærstillinga er ikke en spesielt kristen stilling. I et langvarig forhold krever det en viss bevissthet for at sex-livet ikke skal bli rutinepreget og kjedelig. Bruker vi kreativiteten Gud har gitt oss, kan sex bli mer og mer spennende for hvert år som går.

 

 

Det er ingenting i Bibelen som tyder på at sex skal være begrensa til senga, soverommet og kvelden. Misjonærstillinga er ikke en spesielt kristen stilling. Det at vi kjenner hverandre så godt og er så trygge på hverandre, gjør at vi tør å åpne oss for hverandre, utfolde oss og prøve nye ting.

 

”Trene med én fast partner”
Forfatteren av boka ”Hot sex”, Tracey Cox, sier at hun ikke tror på tilfeldig sex. – En lærer ikke av å ha sex med mange forskjellige personer, men ved å trene med en fast partner, sier hun. (3)

 

Trygge rammer
Det er verken en menneskerett eller en nødvendighet å ha sex. En kan leve et like meningsfylt og lykkelig liv uten å være seksuelt aktiv. Bibelen viser at det å leve aleine har mange fordeler og styrker (4). Gifte folk oppfordres imidlertid til å ha et aktivt sex-liv der begge er opptatt av å gi til den andre (5). Folk som styres av sine egne lyster kalles for ”levende døde” (6). Sex utenfor ekteskapets trygge ramme, kan virke spennende, men etterlater oss med et avstumpet og såret følelsesliv. Den som driver med sånt, ødelegger sin sjel (7).
Stadig beruset
Om noen fortsatt skulle tro at sex fra Skaperens side kun handler om forplantning, tar de grundig feil. Bibelen gir mange oppfordringer til å nyte sex. En hel bok i Bibelen handler om det erotiske forholdet mellom mann og kvinne. I poetiske vendinger beskrives spenningen, opphisselsen og kjærligheten i forholdet. (”Din elskov er bedre enn vin”.) ”Nyt livet med den kvinnen du elsker, alle dager i ditt tomme liv” oppfordrer forkynneren (8). ”Fryd deg alltid ved hennes barm, la hennes kjærlighet stadig beruse deg” sier den vise kong Salomo (9).
Prioriter nærhet
I de mest hektiske fasene av livet, er det ikke alltid så lett å sette av tid til sex. Med småbarn og tidsklemme, blir det kanskje mest ”3 minutt”-opplegg, som Bjørn Eidsvåg synger om. (Det er gøy det óg!) Selv om en ikke alltid greier å legge sjelen i det (”jeg syns jeg hørte en av ungene”), kan en stille opp for den andre likevel. Det gjelder å se mulighetene og glede seg over de ulike fasene. Et bra sex-liv krever god kommunikasjon, der begge setter ord på ønsker og følelser. Menn og kvinner er fortsatt ganske forskjellige. Derfor trenger vi å lære av hverandre.

Her er noen forslag til ektepar som vil ha et godt sex-liv:

 

 • Ikke prøv å leke verdensmester, men fortell din elskede at du gjerne vil lære.
 • Snakk sammen og finn ut hva som er godt for den andre.
 • Ha lyset på og la din partner utforske deg.
 • Vær disponibel for din kjæreste og vær opptatt av å gi.
 • Legg opp til både kjapp sex og langvarig elskov.
 • Vær spontan, foreslå noe spennende og prøv sex på en ny plass.
 • Bytt på å ta initiativ. (menn liker også at kvinnen tar initiativ)
 • Fortell partneren din hvor sexy hun/han er og hvor mye du elsker henne/ham.
 • Oppfør deg sånn at kjæresten din får lyst. Ikke glem at sex henger sammen med resten av livet (spesielt for kvinner).
 • Planlegg å reise bort (eller sende ungene bort) og få en kjærlighetskveld eller weekend sammen.
 • Vær nøye med hygienen (dusj, deodorant, tannpuss, få bort skjeggstubbene osv.)
 • Samarbeid med din Skaper. Følger du ham, vil han gjøre deg til en god elsker.

(2) ”Når to blir ett” Tim & Beverly LaHaye

(3) Gifte har bedre sex
(4) 1. Korinterbrev 7,32-34
(5) 1. Korinterbrev 7,1-6
(6) 1. Timoteus brev 5,6 (88)
(7) Ordspråkene 6,32 (88)
(8) Forkynneren 9,9
(9) Ordspråkene 5,19

 

Artikkelen er skrevet av Knut G. Osland og publisert på nettstedet www.gudergod.no

Vi går ikke god for alt stoffet du finner på nettsider vi linker til.

Sex – mer spennende for hvert år